Elsparkcyklar finns i mängder av modeller och med olika effekt, men de allra kraftfullaste finns inte i särskilt många varianter. I synnerhet inte om man letar efter högkvalitativa produkter. Om du är ute efter de mer kraftfulla modellerna som tar dig framåt med en högre hastighet och med större belastning så är förmodligen modellerna med 2000 W ett mycket lämpligt alternativ. Du tar dig fram med en hastighet om runt 60 km/h och kan åka minst ett par mil innan batteriet behöver laddas. Perfekt färdmedel när du exempelvis ska pendla till och från arbetet eller skolan, och när du inte vill oroa dig över om du ska hinna komma fram i tid. En annan fördel är att du inte behöver ladda särskilt ofta om du bor inne i stan och kör många kortare sträckor. Dessutom åker du bekvämt på modeller som är särskilt anpassade med dämpning för bästa komfort. Här kommer en guide över modeller av den kalibern.

Elscooter 2000W 60+ km/tim

Det här är en mycket kraftfull elsparkcykel som kan komma upp i över 60 km/h! Den är med andra ord lämpad för vuxna förare. Om du har tänkt att åka längre sträckor så passar den här modellen bra eftersom du kan komma upp i relativt höga hastigheter. Elsparkcykeln är utvecklad av Lyfco, ett företag med både miljötänk och hög kvalitet på sina produkter. Du hittar elsparkcykeln på outl1.se och faktum är att det är den snabbaste de har!

Motoreffekten är 2000 W, motorn är borstlös och på modellen sitter ett 60V 12Ah batteri. Batteriet tar du lätt ut när du ska ladda eller förvara det, mycket tack vare den smarta väskan som den är monterad i. Tack vare styrkan i motorn så kan en vuxen person köra den och fortfarande komma upp i hög hastighet. Modellen är även känd för att klara av branta backar med lätthet. Längden på elsparkcykeln är 125 cm och den väger 53 kg. Den maximala belastningsvikten är 120 kg, så den tål även en större, fullvuxen person.

Andra funktioner som kan vara bra att känna till är att sadeln är löstagbar och även ställbar i höjd, vilket ger dig möjlighet att både köra den sittande och stående. Det finns LED-belysning både fram och bak, vilket är ett måste vid framförallt skymning- och mörkerkörning. Hjulen som sitter på är 12” och luftfyllda. De klassas som racinghjul och sitter på stora aluminiumfälgar. Modellen är utrustad med pålitliga skivbromsar på båda hjulen, och tack vare den ordentliga fjädringen på elsparkcykelns bakparti är känslan när man kör den otroligt mjuk och följsam.

elscooter-2000w_1När elsparkcykeln är fulladdad kan den gå på en sträcka om upp till 30 kilometer, men hur långt man kan köra beror till viss del på hur man kör och hur mycket föraren väger. Man kan lätt, med hjälp av en knapp på styret, ställa om motorn till 1000W. På så sätt går det något långsammare, men körsträckan blir å andra sidan längre. Det är en funktion som inte är helt vanlig bland elsparkcyklar, och som gör den här modellen både unik och anpassningsbar. Som en trygghet finns funktionen med signal om batteristyrka på handtaget. Tre lysdioder visar hur mycket som finns kvar av batteristyrkan, vilket underlättar när du ska planera din körning och du behöver inte oroa dig för att batteriet plötsligt ska ta slut. Den här modellen har det mesta man kan tänkas kräva av en riktigt bra elsparkcykel.

När du köper Elscooter 2000W 60+ km/tim så medföljer dessutom allting som du behöver för att använda den. Elsparkcykeln är fullt utrustad och du får med både batteri, batteriladdare och ett praktiskt litet verktygsset. Dessutom får du som en bonus en extern ladd-adapter, vilket gör att du utan problem kan ladda batteriet även utanför själva elsparkcykeln. Normalt sett så följer inte den här typen av adapter med.

Färgen är svart med ett snyggt tryck på. Märket på den här elsparkcykeln är Lyfco, ett företag som satsat mycket på kvalitet i kombination med miljöriktigt tänk. Instruktionsboken som medföljer är på engelska.