Söker du efter en elsparkcykel för barn som kombinerar nytta med nöje? Då är förmodligen en modell med 120 W ett utmärkt alternativ. Den är praktisk då barnet själv kan ta sig fram (tillsammans med dig) när ni ska till skolan, affären eller någon annanstans. Dessutom tränar barnet balansen, koordination och det lär sig vikten av att hålla koll på omgivningen samtidigt som man för sig framåt med ett fordon. Allt detta är till nytta för barnet, men det kommer förmodligen bara att uppfattas som en kul lek!

Elsparkcykel med 120 W finns med eller utan sadel. Vilken man väljer är lite av en smaksak, och får barnet bara tid att träna sin balas så fungerar det utmärkt oavsett vilken modell man väljer. Här nedan kan du läsa om de båda modellerna. Det skiljer inte särskilt mycket mellan dem mer än sadeln och cykelns vikt. Båda modellerna finns att välja i flera fräcka färger.

Elscooter med sadel 120W, finns som:

el-sparkcykel-rodEn elsparkcykel av senaste design! Den här modellen beskrivs av säljaren som ”en vansinnigt roligt mini elscooter för barn”, och det kommer förmodligen de allra flesta barn som kör den att hålla med om. Trots det mycket låga priset har man inte ruckat på kvalitén, och det ser man bland annat på att elsparkcykeln är utrustad med automatsäkring. Automatsäkring innebär att den slår ifrån om motorn blir överhettad, men att man sedan bara trycker på en knapp för att återställa den. Andra liknande modeller saknar automatsäkring, och står det inget om det så saknar den definitivt det, vilket innebär att man måste byta ut säkringen varje gång den löser ut sig, exempelvis vid motorns överhettning.

Längden på den här modellen är 74 cm, vikten 11 kg, höjden på styret kan regleras upp till 95 centimeter och maxbelastningen är 70 kg. Batterikapaciteten på den här 120W elsparkcykeln är 2x12V 4,5Ah, och den går i maximalt 12 km/h. Effekten hos batteriet ger en körsträcka på upp till 7 kilometer men med en viss variation beroende på hur man kör, hur underlaget är och hur mycket föraren väger.

Den här elsparkcykeln har ingen belysning monterad på sig, men oftast så är inte barnen ute och åker ensamma i mörkret i alla fall. Om behovet finns så finns det lysen som man enkelt kan montera på. Styret är av hållfast aluminium och enkelt hopfällbart med hjälp av en snabbkoppling. Det sitter även ett stöd monterat på så att elsparkcykeln lätt kan parkeras efter avslutad färd.

Elscooter utan sadel 120W, finns som:

Röd

Rosa

Blå

Den här modellen av elsparkcykel för barn liknar den som benämns här ovan, men med den stora skillnaden att det inte sitter en sadel på. Vilken modell man väljer är helt enkelt en smaksak. Beskrivningen av den här modellen är i stort sett samma som modellen med sadel, med den skillnaden att den här elsparkcykeln väger 8 kilo. Annars är effekten, maxbelastningen, körsträckan och så vidare densamma. När du ska gasa så vrider du på det ena handtaget, medan handbromsen finns på det andra handtaget. Handbromsen är kopplad till elsparkcykelns bakhjul och ger en effektiv men mjuk inbromsning.

Båda dessa modeller är av märket Lyfco vilket borgar för säkerhet för användare och miljö samtidigt som det står för kvalitet.

Tänk på att hålla barnet under uppsikt när det använder en elsparkcykel. I synnerhet i början när det ska lära sig att använda produkten, men även när det har fått en vana av att köra den. Ju äldre barnet är och ju mer vana det får av att framföra elsparkcykeln, desto större utrymme finns det för barnet att ta eget ansvar. Du som vårdnadshavare är dock alltid ansvarig för barnets säkerhet. Ett barn ska aldrig köra utan noggrann uppsikt vid trafikerade områden, men även otrafikerade områden kräver att du är med i händelse av att barnet kör omkull. Tänk även på att utrusta barnet med nödvändiga skydd.

Den här typen av produkt ger ditt barn mycket nöje under många timmar, och utrustar det med både fysiska fördelar och ett gott självförtroende!