En elsparkcykel är ett utmärkt transportmedel tillika leksak eller fritidsintresse för barn. Man väljer den modell och effekt som motsvarar vad barnet kan hantera och vad det behöver för att aktiviteten ska kännas rolig och stimulerande. Om man är osäker så har säljaren rekommendationer som man kan gå på. Elsparkcykeln kan ibland benämnas med andra namn, exempelvis elscooter (som är artikelnamnet), elektrisk sparkcykel, el-kickbike, goped och så vidare. Kärt barn har många namn och det här är definitivt en kär produkt i många sammanhang. Barn som får chansen att använda en elsparkcykel har tillgång till en otroligt rolig och stimulerande aktivitet som håller barnet ute i friska luften samtidigt som det tränar både koordination, balans och trafikvett.

Elscooter utan sadel 120W, finns som

Elscooter med sadel 120W, finns som

vaDe mindre elsparkcyklarna på 120W passar de barn som är lite mindre, ska köra för första gången eller som inte kan hantera alltför höga hastigheter. Dessa modeller är lite lättare i typen och man kan välja med eller utan sadel. Trots sin lätthet så bär de en vikt av upp till 70 kg hos föraren. Längden på elsparkcykeln är 74 cm och styrets höjd är reglerbart upp till 95 cm.

Maxhastigheten är 12km/h, och man kan köra upp till 7 kilometer på en full laddning. Modellen är utrustad med automatsäkring, vilket innebär att säkringen slår ifrån vid utifall att motorn blir överhettad. Till skillnad från andra modeller på marknaden så behöver man inte köpa en ny säkring och krångla med byte, utan återställningen med automatsäkring sker enkelt via en knapp.

Elscooter 250W, finns som

Svart/Röd

Svart/Gul

Den här kedjedrivna elsparkcykeln passar barn och ungdomar som kan hantera något högre hastigheter, då den går i hela 20 km/h! Motoreffekten på 250W gör att den har en något kraftfullare motor än modellerna på 120W. Modellen har kraftiga 10” hjul som är fyllda med luft och den är utrustad med trumbroms på bakhjulet. Längden på den här elsparkcykeln är 100 cm, höjden på styret 110 cm, vikten 18 kg och maxbelastningen 100 kg. Den är med andra ord både större och kraftigare än 120W-scootrarna. Batterikapaciteten är 24V 7Ah och körsträckan är upp till 15km, men liksom alla andra elsparkcyklar så kan det skifta beroende på förarens vikt, underlaget man kör på och hur man kör.

Modellen är enkel att fälla ihop och förvara eller transportera. När man köper den så kommer den i stort sett helt hopmonterad. Det som återstår till dig att göra är att med hjälp av två bultar montera fast framhjulet, samt dito med styret. Vid köpet medföljer batteriladdare samt ett praktiskt litet verktygsset. Bruksanvisningen till produkten är på engelska.

Elscooter 250W med sadel, finns som

elscooter-med-sadel-rodEn elsparkcykel med sadel som har en kedjedriven motor och kan köras upp till 25 km på en laddning, beroende på hur mycket föraren väger samt hur denne kör. Hjulen är kraftiga, luftfyllda 8” som tar sig fram på både asfalt och grusväg. Med hjälp av bakbromsen som är av trumbromstyp kan föraren tryggt och mjukt bromsa in, även med kortare bromssträcka. Naturligtvis avgör underlag och vilken hastighet man kör i. Längden på elsparkcykeln är 85 cm och den maximala belastningen som den klarar av är 85 kg. Den drivs av 24V 10Ah batteri vilket enkelt laddas upp med batteriladdare.

Sadeln på den här modellen är höj- och sänkbar, liksom styret som kan regleras mellan 75-90 centimeter från marken mätt. Den här elsparkcykeln är dessutom utrustad med en LED-belysning både fram och bak samt en praktisk tuta.

När du får hem den här produkten är det endast styret samt den avtagbara sadeln kvar att montera, resten är färdigt. Du får med en batteriladdare och en instruktionsbok på engelska.

Elscooter 1000W

En tuff produkt som kräver sin förare! Den kedjedrivna motorn tar föraren framåt i upp till 38km/h. En full laddning kan dessutom räcka till en körsträcka om upp till 20 kilometer beroende på faktorer som lastvikt och körstil. Det är med andra ord ett utmärkt transportmedel att ta sig fram med, förutom att den är hur rolig som helst att åka på. Hjulen är luftfyllda och av en storlek på 10”. Det är inte vilka hjul som helst utan modellen är utrustad med terränghjul och stora aluminiumfälgar vilket gör att den även lämpar sig för något klurigare underlag.

Den här modellen är kraftfull och passar inte bara till större barn och ungdomar. Även vuxna kan köra den då den maximala vikten som man kan belasta den med är 140 kg. Längden på elsparkcykeln är 120 cm och den är utrustad med praktisk LED-belysning både fram och bak.

Vid leverans medföljer batteri, batteriladdare och ett litet, smidigt set med verktyg. Dessutom får man med en smart extern laddningsadapter. Med hjälp av den kan du ladda batteriet även utanför själva elsparkcykeln.